PHOTO 2022 05 28 09 10 18
Rubano - werken gestart

De architect aan het woord:

Elk appartement is uniek in zijn indeling waardoor iedere bewoner zijn eigen, zeer persoonlijke woonplek krijgt en een ander facet van Rubano kan ervaren.

Een lijn die we aangehouden hebben bij het ontwerp is dat de leefruimtes van elk appartement maximaal gericht zijn op het groene binnengebied en groendaken.

De appartementen zullen stuk voor stuk zeer open aanvoelen door de aanwezigheid van grote raampartijen en door het gebruik van extra hoge plafonds.


Een andere fantastische troef is dat elke woonunit een ruim en privaat terras heeft waarbij inkijk bij buren zeer beperkt is.

De gelijkvloerse appartementen kunnen zelfs genieten van een eigen stukje tuin!

Wat dit project voor ons uniek maakt, is de nadruk op groene ruimte. Dit bekomen we door de aanwezigheid van die gemeenschappelijke binnentuin en door groendaken te voorzien op vrije daken.

Het gebouw vormt visueel wel één geheel maar beschikt over 3 aparte ingangen met lift en traphal, telkens gelinkt aan de parkeerhaven zodat elk appartement vlot bereikbaar is.

We kozen voor een U-vorm rondom de parktuin, waarbij de ingangen voorzien worden van een mooie tuin. Ze doen eveneens dienst als doorgang naar de grote tuin waardoor het project vlot doorwaadbaar is en we zo voldoende ruimte geven voor fietsers en automobilisten.

Voor de bezoekersparking wordt zelfs een gemeenschappelijke laadpaal voorzien, om het duurzame karakter van Rubano kracht bij te zetten.

AM 902 Il Posto Kruisem EXT03 View01 Vs004 20201109